Odluka Višeg suda

POD SUMNJOM ZA MITO: Bankaru do 30 dana pritvora

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je sinoć pritvor do 30 dana službeniku marketinga Komercijalne banke M.P. (41) osumnjičenom za primanje mita.

Crna Hronika
> 03:52h

Sudija za prethodni postupak doneo je resenje kojim je okrivljenom M.P. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je portparol suda Tanja Koljenšić.

TUŽILAŠTVO PREDLOŽILO PRITVOR: Bankar se na saslušanju branio ćutanjem

Pritvor mu je određen i zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i zaprećene kazne za to delo, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti, što može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, dodala je Koljenšić. M.P. je odgovorno lice Sektora za marketing Komercijalne banke.

Sumnjiči se da je primio mito i ostvario protivpravnu imovinsku korist višu od 468.000 evra. Postoje osnovi sumnje da je M.P. neposredno, u više navrata, primio novac od jednog dobavljača, kako bi za uzvrat u okviru svojih službenih ovlašćenja počinio radnju koju ne bi trebalo da obavi, navodi se u saopštenju MUP.