Foto: Rojters

Vanredni izbori

DS ukazala na nepravilnost u Kraljevu

BEOGRAD - U Kraljevu u Mesnoj zajednici Konarevo na biračkom mestu 98 tokom glasanja nađen je listić sa zaokruženom SNS, saopštila je Demokratska stranka (DS).

Politika
> 00:00h

DS je navela da je njen član biračkog odbora uložio prigovor, i da je o slučaju obaveštena policija koja je došla na biračko mesto.

Inače, DS je danas ukazala na brojne nepravilnosti tokom glasanja na različitim biračkim mestima širom Srbije, a kao jedan od primera demokrate su navele i slučaj u Kovinu, kada su kako se navodi, u Mesnoj zajednici Deliblato članovi biračkog odbora tražili od birača da pokažu kako su glasali.

Prema navodima Demokratske stranke, u opštini Bač, kod sekretara Opštinske izborne komisije u kancelariji pronadjeno je oko 100 glasačkih listića za pokrajinske izbore. Na biračkom mestu 169 u Novom Sadu, na otvaranju izbora bilo je 400 glasačkih listića manje, iako je pre tri dana materijal koji je primljen bio na broju, o čemu je potpisan zapisnik, a u medjuvremenu nije smeo niko da ga dira, ukazali su iz DS-a.

Kako je navedeno, u Kruševcu su na biračkim mestima 82, 20, 21 "uhvaćeni popunjeni listići", a najavljeno je i da će uskoro biti dostupne fotografije, kao dokaz ove nepravilnosti. Kao jednu od nepravilnosti, DS je navela da je u selu Deronje na biračkom mestu 27 nedostajalo 90 listića.