Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Osvojio manje od jedan posto

BORKO OČAJAN ZBOG IZBORNOG DEBAKLA: Ovo je težak poraz posle koga se ustaje teško ili nikako

Levica Srbije je, prema poslednjim rezultatima RIK, osvojila poverenje manje od jednog procenta izašlih birača, odnosno oko 34.000 glasova

Politika
> 03:50h

Beograd -- Lider Levice Srbije Borko Stefanović naveo je da je njegova stranka doživela težak poraz na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Kako je Stefanović naveo na Tviteru, rezultat LS je "težak poraz, jedan od onih posle kojih se teško ustaje ili nikako".

"To je tako. Teški uslovi, bez para i medija, ali jeste poraz", naveo je Stefanović.

Levica Srbije je, prema poslednjim rezultatima RIK, osvojila poverenje manje od jednog procenta izašlih birača, odnosno oko 34.000 glasova.

Stefanović je naveo i da je rezultat "realnost" i da će odluku o daljim koracima doneti u narednih nekoliko dana.

"Ima i pozitivnih primera. Pantelej u Nišu, Jagodina, Paraćin prešli. Malo nam nedostaje na Novom Beogradu, Ćupriji i Sremskoj Mitrovici. Han 15 glasova fali", naveo je Stefanović.

Stefanović je izašao iz Demokratske stranke nekoliko meseci pred izbore i osnovao stranku Levica Srbije u kojoj je okupio neke bivše članove DS i veći broj javnosti manje poznatih lica.

Stefanović je u prošlom skupštinskom sazivu bio šef poslaničke grupe demokrata, ali je smenjen s te funkcije.

Stefanoviću je podršku pružio njegov koalicioni partner i lider pokreta "Preokret" Janko Veselinović pitanjem da li je "bilo lakše na Neretvi ili Sutjesci".

"Da li pred novcem i silom ustuknuti? Idemo druže Borko", naveo je Veselinović.