Početak kraja Islamske države

DŽIHADISTI SE RASPADAJU: Zbog nedostatka boraca, pozvali decu i starce da im se pridruže

Nakon što su proteklih meseci trpe ozbiljne udarce od strane savezničkih snaga, Islamska država opet poseže za najnižim oblicima propagande kako bi sakupila nove borce. Tako je objavila video u kojem poziva mlade i stare muslimane "bez obzira da li su premladi ili prestari" da se pridruže njihovim redovima.

Planeta
> 14:28h

Jedan medijski centar blizak ID-u objavio je film pod nazivom "Mladima i starima", pokazujući dva člana ID, mladića i starijeg čoveka, koji šalju poruke muslimanima širom sveta da ih podstaknu da se uključe u radikalnu grupu.

Film se odvija između njih dvojice, koji sve se vreme pozivaju na stihove Kurana pozivajući sve da se pridruže Islamskog državi kao vojnici kalifata, čak i ako su premladi i prestari.

Na lošem arapskom, starac koji je čini se Marokanac, pripoveda svoje putovanje u Siriju kako bi se priključi borbi, dok komentator na snimku ukazuje da je džihad obavezan za odrasle i mlade podjednako prema Kuranu.

Tada se pojavljuje 14-godišnji dečak koji kaže da se pridružio ID i da je izabrao da bude samoubilački član u redovima grupe kako je već registrovano njegovo ime, a njegov red bi uskoro trebalo da izvrši džihadističku operaciju.

Dečak je istakao da gubitak grada Šadadi, u pokrajini Hasak, i istorijskog grada Palmire nije mnogo važan, ali da je "potčiniti sa pravilima kalifata mnogo važno".

Onda poziva sve da se priključe ID kako bi "podržali udovice, siročad i potlačene".

Starac se ponovo pojavljuje na snimku i zaključuje da on neće oprostiti njegovim sinovima koji se nisu pridružili džihadu i da je spreman "da umre zbog Alaha".

(ARA News)