Desert

Moka torta

Sastojci- 5 jaja- 150 g šećera- 200 g čokolade - 2 kašičice kakaoa- 200 g maslaca- 50 g skrobnog brašna- 150 g brašna- 1 kašičica praška za pecivo- 1 vanilin-šećer- 80 g mlevenih lešnika

Recept dana
> 13:50h

Fil - 1 dl jače instant kafe skuvane u mleku - 3 žumanceta - 1 jaje - 10 g skrobnog brašna - 160 g šećera u prahu - 2 dl slatke pavlake - malo soli - 100 g maslaca Priprema Otopite maslac, čokoladu i kakao. Penasto umutite žumanca s vanilin-šećerom, pa umešajte čokoladu i maslac. Posebno pomešajte obe vrste brašna s praškom za pecivo i lešnicima, pa to pomalo dodajte pripremljenoj smesi naizmenično sa čvrsto umućenim snegom od belanaca. Smesu sipajte u kalup i pecite na 175 stepeni oko 50 minuta. Ohladite biskvit, pa ga presecite dva puta vodoravno. Fil: Mešajte na pari skuvanu instant kafu, žumanca, jaje, skrobno brašno i šećer u prahu. Ohladite smesu, pa umešajte izmiksani maslac i umućenu slatku pavlaku. Stavite prvu koru biskvita koru na dno poslužavnika. Premažite je slojem kreme, poklopite drugim biskvitom, nanesite drugi sloj kreme i stavite treću koru. Premažite tortu kremom i ukrasite čokoladom.