Foto: Fonet

Cilj privlačenje novih investicija

MALI: Nastavljamo sa reformama i ubrzanim razvojem grada

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada sutra će se naći 26 predloga planova i izrade planova detaljne regulacije, među kojima i za Blok 42, a prvi čovek Beograda Siniša Mali ističe da se usvajanjem tog plana stvara uslov za početak izgradnje nove autobuske stanice.

Beograd
> 19:36h

Mali je naveo da su planovi detaljne regulacije važni dokumenti za urbani i privredni napredak grada, jer su osnov za planski razvoj grada i privlačenje investicija.

"Gradska vlast nastavlja sa reformama i ubrzanim razvojem Beograda", rekao je prvi čovek Beograda.

Među 26 predloga planova i izrade planova detaljne regulacije je i plan područja naselja Šangaj u Batajnici, na koji se, kaže Mali, čekalo skoro deceniju. Na dnevnom redu su i izmene Akcionog plana za zapošljavanje, nakon čijeg usvajanja će, prema njegovim rečima, biti proširene mere aktivne politike zapošljavanja za preduzetnike i na ostala privredna društva, čime će se smanjiti stopa nezaposlenosti.

"Sprovođenjem ovog plana, koji sprovode institucije koje su članovi Saveta za zapošljavanje grada, ispunjavamo obećanja da ćemo smanjiti nezaposlenost u gradu", kazao je Mali.

Sa tim ciljem, dodao je on, grad će vršiti dodelu poslovnog prostora u zakup pod posebnim uslovima. To je, tvrdi gradonačelnik, mera koja će nezaposlenim licima pomoći u samozapošljavanju, ali i razviti mikro, mala i srednja preduzeća, kao i znatno podstaći privredni razvoj. Grad će, rekao je Mali, davati dodatna bespovratna sredstva u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja.

Sutra se očekuje i usvajanje odluka o merama za podršku ženskom preduzetništvu, a Mali je pozvao preduzetnice da se prijave na javni konkurs koji će grad uskoro raspisati.