Foto: Fonet

Fudbalska reprezentacija bez kormilara

SRBIJA TRAŽI SELEKTORA: Radovan Ćurčić napustio Orlove, otišao i Savo Milošević

Radovan Ćurčić i Fudbalski savez Srbije sporazumno su raskinuli ugovor.

Fudbal
> 00:46h

Ćurčić više nije selektor Srbije što znači da će nacionalni tim dobiti novog selektora koji će sedeti na klupi na tri prijateljska duela.

Reprezentacija Srbije okuplja se 23. maja i odigraće tri prijateljske utakmice - sa Kiprom u Užicu, 25. maja, potom će u Novom Sadu dočekati Izrael 31. maja, a onda će u Monte Karlu, 5. juna odmeriti snage sa selekcijom Rusije..

Radovan Ćurčić (44) je krajem 2014. godine postao selektor A tima Srbije, nasledivši na klupi Dika Advokata. On je predvodio selekciju u kvalifikacijama za EURO 2016, ali "orlovi" nisu uspeli da se plasiraju na to takmičenje. Dogovor čelnika FSS i Ćurčića bio je tada da sedi na klupi nacionalnog tima i u narednom kvalifikacionom ciklusu, odnosno da predvodi ekipu u pohodu na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Pre zvaničnog preuzimanja "orlova" Ćurčić je bio asistent u stručnom štabu nacionalnog tima i vršilac dužnosti selektora, a predvodio je i mladu selekciju. Kao igrač nastupao je za Slobodu iz Užica, igrao je u Javoru iz rodne Ivanjice, OFK Beogradu, Prištini, Borcu iz Čačka i slovenačkoj Gorici.

U biografiji Ćurčića stoji i da je u sezoni 2001/2002 igrajući za Javor iz Ivanjice bio je najbolji strelac druge lige Jugoslavije - grupa Zapad, sa 24 postignuta gola i pomogao je klubu da stigne do Prve lige. Poslednjih dana pominjalo se da bi Ćurčić mogao da bude smenjen sa mesta selektora i da je prvi kandidat za mesto na klupi Srbije Slavoljub Muslin.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da je Savo Milošević podneo ostavku na mesto direktora A reprezentacije Srbije, a razmotriće se i ublažavanje disciplinske mere na račun FK Crvena zvezda, u vidu tri utakmice igranja bez publike na stadionu "Rajko Mitić".

To nije bilo sve, pošto je bilo reči o Veljku Paunoviću i infrastrukturi stadiona Crvene zvezde i Partizana.

"Članovi Odbora za hitna pitanja su doneli odluku o predlaganju Veljka Paunovića, selektora omladinske reprezentacije Srbije uzarsta do 20 godina koja je na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka sveta, za dobijanje 'Majske nagrade' u kategoriji najboljeg sportskog stručnjaka. Takođe, na današnjoj sednici donesena je odluka o kategorizaciji sportista i sportskih stručnjaka za takmičarsku 2014/15. godinu, odluka vezana za rad instruktorske službe FSS, kao i odluka o dopuni jedinstvene liste delegata za tekuću sezonu", navodi se u saopštenju, i dodaje:

"Na današnjoj sednici analizirani su i zaključci posle posete nadležnih iz UEFA oko stanja infrastrukture na stadionima Crvene zvezde i Partizana. Osnovni stav posle posete je da je stanje na stadionima neadekvatno i da ne odgovara standardima UEFA. Naglašeno je da na oba objekta mnogo toga mora da bude urađeno u najkraćem mogućem periodu kako bi oni bili spremni kako za utakmice ova dva kluba u evropskim takmičenjima, a takođe i za susrete reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. FS Srbije će nadgledati kompletan proces, ali se zahteva od klubova da u što kraćem roku dostave sopstvene izveštaje o aktuelnom stanju i planu realizacije poslova".