Foto: Beta

Šef socijalista o pobuni u stranci

IVICA DAČIĆ ZA KURIR: Otići ću iz SPS!

Ako stranci ne značim ništa, sam ću otići, iskoristiću Vaskrs da razmislim o svemu, pa i o svojim daljim potezima

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Lideru socijalista Ivici Dačiću drma se fotelja jer njegovi najbliži saradnici pokušavaju da ga svrgnu s tog mesta nezadovoljni rezultatima posle izbora 24. aprila.

Dačić, s druge strane, poručuje za Kurir da će sam napustiti SPS! Kako saznajemo, u SPS su napravljeni tabori, a struju koja bi volela da Dačiću vidi leđa navodno predvode Branko Ružić i Novica Tončev.

- Analiziraju se detaljno rezultati na izborima, a priča se i o tome da će doći do seče u stranci. Do toga će doći ako ostanemo na vlasti, a ukoliko SPS ode u opoziciju, neće ni biti važno šta će se sada dogoditi u vezi sa tim - rekao je izvor Kurira posle jučerašnje sednice Predsedništva SPS. Hoće u opoziciju Ružić je gotovo odmah posle izbornih rezultata izjavio da bi voleo da SPS ode u opoziciju, dok je Tončev javno nezadovoljan izbornim rezultatima. Međutim, Ružić je juče bio nedostupan za komentar. Ivica Dačić kaže za Kurir da će o svemu dobro razmisliti i sam otići. - Svako ima pravo da pokreće pitanje mog opstanka u stranci i tome se neću protiviti. Ne bežim od toga. Na sednici Glavnog odbora biće analiza izbora, odgovornost i dalji plan aktivnosti. Ako SPS ne značim ništa, sam ću otići - poručio je Dačić. Dodao je da će mu Vaskrs dobro doći. - Iskoristiću Vaskrs da razmislim o svemu i o svojim daljim potezima - naglasio je Dačić. Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović tvrdi za Kurir da u toj stranci nema raskola. - Ja sam Dačićev najbliži saradnik i nikad ga nisam rušila. To su gluposti, kakvo nezadovoljstvo u stranci i raskol... To je potpuna insinuacija - kaže Dejanovićeva. Međutim, na pitanje zašto onda Ružić potencira da bi voleo da je SPS u opoziciji, kaže da „ne zna“. - To morate njega da pitate. Zaista ne znam šta je mislio kad je to rekao, niti sam čula kad je to rekao da bih mogla da analiziram - poručila je potpredsednica SPS. Smena potpredsednika I Novica Tončev tvrdi da nema nameru da ruši Dačića jer je upravo zbog njega i ušao u SPS. - Ne zalažem se za to da se menja Dačić, nego neki njegovi saradnici koji nisu imali rezultate na izborima - rekao je Tončev za Kurir, ali se i on ogradio od Ružićeve želje da bi voleo da je SPS u opoziciji. - Savetovaću Dačiću da smeni sve potpredsednike, članove Predsedništva i tako dalje, sve koji nisu imali rezultate na izborima, a nisam nikad pomislio da Dačić treba da ode - poručuje Tončev, a na pitanje koji su to socijalisti, kaže da ne zna jer nema rezultate ispred sebe.

Mrka ga brani NAŠEG DAČIĆA ZA PREDSEDNIKA Počasni potpredsednik SPS Milutin Mrkonjić tvrdi da niko ne ruši Dačića.- Naprotiv, sledeće godine su predsednički izbori. Kandidovaćemo našeg Dačića za to mesto - rekao je Mrkonjić za Kurir.

VIKEND MAGAZIN: Porodični portret Ane Štajdohar i Nikole Demonje

Kako je ćerka Nia promenila njihov pogled na svet

Svakog petka dnevne novine Kurir vam poklanjaju Vikend magazin.

U ovom broju pročitajte intervju sa poznatim parom Anom Štajdohar i Nikolom Demonjom o tome kako je roditeljstvo uticalo na njih.

Upoznajte se sa refleksologijom - masaža za zdravlje celog organizma.

Čitajte Vikend magazin petkom u Kuriru, jer tako počinje savršen vikend!