Foto: Kraljevski Dvor

Vaskršnja čestitka

KRALJEVSKI POZDRAV: Prestolonaslednik Aleksandar i švedski kralj pozdravljaju Srbiju!

Prestolonaslednik Aleksandar objavio je na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici fotografiju sa svojim velikim prijeteljem, švedskim Kraljem Karlom XVI Gustavom.

Društvo
> 00:00h

Prestolonaslednik Aleksandar objavio je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici fotografiju sa svojim velikim prijeteljem, švedskim Kraljem Karlom XVI Gustavom.

Fotografija je očigledno nastala večeras pred početak Gala večere u čast Kraljevog rođendana, s’obzirom da je uz opis fotografije napisano: „Uživo sa švedskog Kraljevskog Dvora - Veliki pozdrav svima!“ Švedski Kralj, Kralj XVI Gustav danas proslavlja svoj 70. rođendan na kom je okupio gotovo sve predtavnike Kraljevskih porodica iz čitavog sveta. Među Kraljevskom elitom nalazi se i naš Prestolonaslednik Aleksandar sa suprugom Princezom Katarinom.

Poznato je da su Švedski Kralj Karl Gustav I Prestolonaslednik Aleksandar veliki prijatelji još od detinjstva, a švedski monarh je u poslednjih 10 godina posetio našu zemlju dva puta – oba puta kao gost Karađorđevića. Prvo 2005. godine na proslavi Prestolonaslednikovog 60-og rođendana, i drugi put u julu prošle godine kada je Karađorđević proslavio 70-i rođendan. Oba puta Švedski Kralj i Kraljica odseli su u Kraljevskom Dvoru, a ovoga puta su u svom domu ugostili srpski Kraljevski par. Današnja proslava počela je je blagodarenjem švedskom monarhu u kraljevskoj kapeli, nastavljena je defileom oružanih snaga, koji je posmatralo više hiljada građana, a održan je i prijem za predstavnike vlade, parlamenta i vojske. Proslava kraljevog rođendana biće zvanično završena večerašnjom gala večerom u Kraljevskom dvoru.