Foto: Shutterctock

Saveti

BOLJA STRANA PRELJUBE: Evo zašto je prevara korisna stvar koja vam se može dogoditi

O kratkoročnim posledicama preljuba sve se zna, kao i da nevera može emotivno slomiti prevarenu osobu, ali mnogi ne znaju da ona ima i pozitivan uticaj.

Žena
> 00:00h

Stručnjaci su odlučili istražiti dugoročne posledice nevere i došli su do zanimljivog zaključka. Na univerzitetu u Londonu sproveli su novo istraživanje na temu ljubavnih odnosa koje ih je dovelo do zanimljivih rezultata.

Tačnije, istraživači su pokušali utvrditi kakve dugoročne posledice nevera ostavlja na prevarenu i ostavljenu ženu.

Nakon ankete provedene na 5.705 ispitanika iz 96 zemalja, ustanovili su da su dugoročne posledice zapravo – pozitivne. Nakon početnog perioda tuge i osećaja izdaje, žena iz ovog iskustva izlazi s većom ljubavnom inteligencijom koja joj omogućuje da kod budućih partnera odmah raspoznaje negativne vrijednosti. Dugoročno gledano, prevarena žena pobeđuje, rekao je autor istraživanja Kreg Moris. Nakon nevere većina žena postaje sigurnija u sebe, znaju što traže, brže prekidaju odnos koji ih ne zadovoljava, odmah prepoznaju potencijalnog preljubnika, postaju psihološki jače na svim područjima i lakše donose odluke koje su dobre za njih.

Šta se događa s preljubnicima i njihovim novim partnerkama?

Druga istraživanja pokazala da su da veze koje počinju kao preljubnički odnos u većini slučajeva ipak ne potraju jer je njihov temelj najčešće kratkotrajna strast, a ne prava emocija koja je potrebna za uspešnu i dugotrajnu ljubav.

Foto: Profimedia