Foto: AP

Vestbruk i Durent doneli trijumf Tandersima

(VIDEO) SPARSI ŽESTOKO OŠTEĆENI: Oklahoma posle drame šokirala San Antonio, Klivlend pobedio Atlantu

Košarkaši Oklahome pobedili su u gostima ekipu San Antonija 98:97 u drugom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Košarka
> 01:10h

Serija se igra na četiri pobede, a trenutni rezultat je 1:1. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rasel Vestbruk sa 29 poena, 7 skokova i 10 asistencija, dok je Kevin Durent ubacio 28. U domaćem timu najbolji je bio Lamarkus Oldridž sa 41 poenom. Boban Marjanović proveo je na terenu nešto više od tri minuta, a imao je dva skoka. Naredna dva meča biće odigrana u Oklahomi.

Prama drama viđena je u finišu meča. Oklahoma je na 35 sekundi pre kraja imala plus 5 (96:91). Domaći su potom pogodili trojku, a gosti su poveli 98:94. Domaći su smanjili na 98:97 sa linije slobodnih bacanja. Oklahoma je izvela loptu sa strane 13,5 sekundi pre kraja. Košarkaši Sparsa tvrde da su oštećeni, jer je igrač Oklahome Dion Volters prilikom izvođenja napada iz auta laktom odgurnuo Manua Đinobilija. Sudije se nisu oglasile, a onda su gostujući košarkaši izgubili loptu. Igrači Sparsa su se spetljali i nisu uspeli da pogode za pobedu u poslednjim sekundama.
Trener San Antonija Greg Popovič se posle utakmice žalio na sudjenje. Sudije su posle meča pregledale snimak i priznale grešku, ali je utakmica završena pobedom Tandera.

"Na parketu nismo videli taj prekršaj. Ali, posle pregledanog snimka složili smo se da je trebalo da dosudimo faul u napadu. Tako nešto nikada nismo videli, ali trebalo je da dosudimo Vejtersu faul u napadu", rekao je sudija Ken Mauer.

Košarkaši Klivlenda pobedili su na svom terenu ekipu Atlante 104:93 u prvom meču polufinala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lebron Džejms sa 25 poena, 9 asistencija i 8 skokova, dok je Kajri Irving ubacio 21. U poraženom timu najbolji je bio Denis Šroder sa 27 poena. Naredni meč biće odigran za dva dana u Klivlendu.