Foto: Printscreen Youtube

Svetski dan slobode medija

(VIDEO) NOVINARI IZVIŽDALI KOLINDU: Na konferenciji o slobodi medija pobunili se protiv predsednice

Kolinda Grabar-Kitarović, predsednica Hrvatske, izviždana je na video konferenciji o slobodi medija i proveravanju činjenica u koju je bilo uključeno 16 zemalja iz celog sveta.

Hrvatska
> 06:48h

Konferencija je putem video linka organizovana u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (HND), a u saradnji s ambasadom SAD.

Deo aktivista Radničkog fronta podigao je natpis "Croatian goverment is killing the media" (Hrvatska vlada ubija medije) upravo za vreme govora hrvatske predsednice.

Deo novinara i aktivista napustio je veliku dvoranu HND gde se održavala konferencija, pošto su izviždali Grabar- Kitarović.

Naime, povodom 3. maja Svetskog dana slobode medija HND je organizovao konferenciju Problemi medijskih sloboda u Evropi u saradnji sa fondacijom Fridrih Ebert i ambasadama Francuske, Norveške i Švedske. Jedna od govornica bila je hrvatska predsednica.

Moderator je bio veteran istraživačkog novinarstva iz Vašington Posta i stručnjak za proveru podataka u tekstovima Glen Kesler koji je govorio o ulozi koju provera podataka igra u odgovornosti vlasti, važnih javnih i privatnih institucija prema svojim građanima i kako svaki pojedinac može biti pronicljiviji čitatelj.

(Index.hr)