Foto: Aleksandar Jovanović

Rušenje u Savamali

Balša Božović poklonio fantomku Siniši Malom

BEOGRAD- Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović poklonio je danas gradonačelniku Beograda Siniši Malom kapu fantomku, kako bi ga podsetila sa čime se suočavaju građani glavnog grada.

Beograd
> 15:08h

Istovremeno, on je najavio da će se povodom rušenja objekata u Mostarskoj ulici i ispod mosta Gazela, DS obratiti svim domaćim i medjunarodnim institucijama, kako bi se otkrili počinioci tog krivičnog dela, a ako to ostane bez odgovora, organizovaće protest.

"Ono što je posebno uznemirilo gradjane Beograda jeste da je 30 osoba sa fantomkama rušilo objekte, a mi do danas nismo čuli ko su oni i ko su njihovi nalogodavci. Gradonačelnik Beograda je po sopstvenom priznanju rekao da ga to ne interesuje i da se lično oseća bezbedno", rekao je Božović na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada. Prema Božovićevim rečima, gradonačelnik okreće glavu od nasilja, a ono što se "juče desilo nekome, sutra može bilo kome" zbog čega DS neće prestati da pita ko su počinioci, dok se ne pronadju.

"Takvo ponašanje znači da sutra može i neki objekat javne namene da se pruši, neki Dom zdravlja, bolnica, park, nečije dvorište.

Ovako nešto Beograd u svojoj modernoj istoriji nikada nije doživeo", rekao je Božović. On je poručio gradonačelniku Malom da se konsultuje sa svojim stranačkim kolegama ko je organizovao i naručio ovo krivično delo, umesto da prebacuju odgovornost "sa jednog na drugog".