Foto: Shutterstock

Recept

Svinjski gulaš s kiselim paprikama i zeleni rezanci

Recept

Recept dana
> 20:56h

Sastojci: - 1/2 kg svinjskog buta - mast - 3 glavice luka - šargarepa - koren peršuna - 2 kisele paprike - slatka aleva paprika - so, biber Priprema 1. Meso operite, očistite od masnoće, isecite na kockice i prepržite na masti, pa ga izvadite i na masnoći prepržite usitnjeni luk i povrće. Kad paprike omekšaju, dodajte meso i vruću vodu, toliko da se prekrije sadržaj. Posolite i pobiberite. 2. Kuvajte na umerenoj vatri dok meso ne omekša. Poslužite uz hleb ili krompir-pir

Zeleni rezanci

Sastojci - 1/2 kg spanaća - 2 jajeta - brašno - 1/2 kg sremskog sira - so - ulje Priprema 1. Obareni spanać ocedite i sameljite, dodajte jaja i brašno, pa zamesite testo kao za obične rezance. Razvijte na dasci, isecite, i skuvajte u posoljenoj kipućoj vodi s malo ulja. 2. Procedite rezance, stavite ih na zagrejano ulje, promešajte, sklonite s vatre i izmešajte sa sirom. Po želji, dodatno možete i da ih zapečete.