Crveno-belima ni dinara

ZVEZDA PRODAJE DRIM-TIM: Ispisali istoriju i odlaze za džabe!

Čović nije u mogućnosti da zadrži trojicu stranaca koji su nosili igru, pa će oni bez obeštećenja napustiti klub. I većini domaćih igrača ističu ugovori

Košarka
> 00:00h

„Eh, kad bi nam ostao ovaj tim“, nema zvezdaša koji nije ovo izgovorio tokom top 16 i top 8 faze Evrolige. Ipak, želje su jedno, a realnost drugo. Drim-tim crveno-belih rasturiće se na kraju sezone, a ono što je još bolnije - klub od njihovog odlaska neće zaraditi ništa. Većini igrača ističe ugovor, pa će tako od transfera zaraditi samo oni, ne i Zvezda. Počnimo od onih najboljih, od trojice stranaca - Kvinsija Milera, Majka Cirbesa i Tarensa Kinsija. Kada je reč o prvoj dvojici, oni sigurno neće u sledećoj sezoni nositi Zvezdin dres. Kod Kinsija postoji šansa za ostanak, ali to je daleko od realnog. Posebno ako se uzmu u obzir primanja sjajnog Amerikanca za kompletnu sezonu, koja bi bila neuporedivo veća nego šta ga je tim sa Malog Kalemegdana platio za ovogodišnji poluangažman. Kako zadržati Jovića Teško će čelnici kluba zadržati i Stefana Jovića, koji je „mozak“ Zvezdinog tima u ovoj sezoni. Pošto reprezentativnom pleju ističe ugovor na kraju sledeće sezone, ovo je poslednja prilika da se njegovom prodajom nešto i zaradi. Naravno, pod uslovom da Jović ne produži saradnju s prvakom Srbije. Interesovanje će biti veliko zbog svega što je prikazao (četvrti asistent Evrolige). Igrač koji ima status legende Zvezde Branko Lazić takođe ima još jednu sezonu ugovora i njegovim odlaskom crveno-beli mogu nešto i da zarade. Ugovori na kraju sezone ističu Štimcu, Miciću i Simonoviću. Njihov status zavisiće od vizije tima za budućnost... Trojica su sigurna Kada je reč o momcima koji ostaju na Malom Kalemegdanu, tri imena su sigurna. Marko Gudurić je eksplodirao, čeka ga verovatno i poziv u reprezentaciju. Luka Mitrović se oporavio od povrede. Nemanja Dangubić je bio fantastičan u top 16 fazi i čeka ga jedna od vodećih uloga.

Fabrika talenata STIŽU NOVI KLINCI Kada je reč o ostalim mladim igračima u crveno-belom taboru, i tu će biti promena. Očekivanja nisu ispunili Marko Tejić i Nikola Rebić, pa će oni verovatno otići u klub u kom će imati veću minutažu. Na vrata prvog tima zakucali su i Aleksa Radanov, tu su i Dejan Davidovac, Dragan Apić... Boriša Simanić potpisao je četvorogodišnji ugovor sa crveno-belima i očekuje ga velika šansa u narednoj sezoni. Mladi krilni košarkaš jedan je od najvećih talenata na ovim prostorima.