Foto: Printscreen YouTube

Presuda stigla, još se čeka osuda

(VIDEO) KRAJ SERIJSKOG UBICE: Sablasni spavač proglašen krivim za ubistvo 10 žena

Bivšem đubretaru Loniju Dejvidu Frenklinu junioru (63) tek treba da bude izrečena kazna za ubistvo devet žena i jedne tinejdžerke u Los Anđelesu u periodu od 30 godina.

Planeta
> 00:00h

Poroti višeg suda bio je potreban samo jedan dan da odluči "kriv je" po svih 10 tačaka za ubistvo, ali i za napad na 11. žrtvu, koja je jedina preživela 1988. godine kad ju je upucao, silovao je i izbacio iz auta misleći da je mrtva. Baš ona je policiji ispričala da je napadač crnac u ranim tridesetim godinama.

Frenklin je proglašen krivim za ubistvo iz vatrenog oružja ili davljenjem sedam žrtava u periodu između avgusta 1985. i septembra 1988. Još tri žene ubio je između marta 2002. i januara 2007. Za to vreme je radio kao mehaničar u gradskoj čistoći, što mu je omogućavalo da bude "nevidljiv" i nezapažen. Zbog jaza od više od 13 godina između dve serije ubistava, dobio je nadimak Sablasni spavač.

Ovo su fotografije poznatih žrtava Sablasnog spavača, veruje se da je ubio još najmanje šest žena (Foto: Printscreen YouTube)

Od podizanja optužnice u martu 2011, losanđeleska policija je saopštila da je prikupila dokaze koji povezuju Frenklina s još najmanje šest ubistava. Neka su se dogodila u periodu tokom kog je ubica navodno mirovao.