Foto: Beoinfo

rešen problem odvodnjavanja terena i uništavanja zelenila

FOTO Otvoren novi parking u KBC Zvezdara

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić i direktor „Beograd-puta” Ivan Tejić obišli su danas KBC „Zvezdara”, gde je na dve lokacije unutar kompleksa urađen parking prostor kojim je rešen problem odvodnjavanja terena i uništavanja zelenila.

Beograd
> 00:00h

Vesić je izrazio zadovoljstvo jer je sredstva za novi parking prostor obezbedila privatna kompanija „Ras inženjering”, koja je u saradnji sa Gradom Beogradom izvela ovaj projakat. Uloženo je, kako je precizirao, tri miliona dinara u parking prostor za deset mesta i prilazne saobraćajnice.

– U gradu ima četiri kliničko-bolnička centra, koji su od 1. januara prešli u nadležnost republike, od kojih je ovaj na Zvezdari, sa 40.000 kvadratnih metara, najveći. To ne znači da mi kao Grad Beograd ili kao pojedinci ne treba da pomažemo ove centre – istakao je Vesić.

On je pozvao i druge kompanije, a koje imaju mogućnost da ulože sredstva u obnovu naših bolničkih centara, čiji je rad veoma važan.

– Naše društvo je u prošlosti bilo poznato po društvenoj odgovornosti. Imali smo ugledne pojedince koji su gradili bolnice ili ostavljali zadužbine univerzitetu ili državi. Nažalost, poslednjih decenija to nije bila praksa. Međutim, sada kompanije postoju svesnije društvene odgovornost, kao i potrebe da deo svoje dobiti podele sa društvom – ukazao je gradski menadžer.

Direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan zahvalio je Gradu Beogradu i „Ras inženjeringu” na velikoj donaciji, istakavši da se u poslednjih šest meseci krenulo u ozbiljne radove na rekonstrukciji tog centra. On je dodao da će najveći benefit od tih radova imati sami građani, odnosno pacijenti koji u KBC „Zvezdara” godišnje obave 300.000 pregleda.