Učestvuje 40 manjih i većih izlagača iz cele Srbije

Beogradski festival cveća u Manježu

BEOGRAD - U parku Manjež u Beogradu počeo je drugi po redu ovogodišnji Beogradski festival cveća (BFC) koji organizuju Ljubitelji cveća, a do 15. maja 2016, predstaviće se oko 40 manjih i većih izlagača iz cele Srbije.

Beograd
> 00:00h

Uzgajivač cveća Branislav Kraljević koji učestvuje na festivalu već drugi put, rekao je da posetioci mogu da se upoznaju sa raznim vrstama cveća, zemlje, đubriva, alata, kao i da razmene iskustva i dobiju savete.

"Posetioci mogu da kupe cveće po povoljnim cenama, kupuju i na veliko i na malo. Imamo mnogo biljaka za stan, naravno i za baštu, a uzgajivači cveća su doneli razne vrste tuja, limuna, narandži, limeta, grmova od orhideja, kaktusa i borova, na hiljade vrsta", rekao je Kraljević.

Jedna od učesnica festivala Biljana Radovanović pred sobom nema cveće već gliste i džakove sa đubrivom."U Smederevskoj Palanci imamo farmu kalifornijskih glista, koja ima sertifikat za proizvodnju organskog đubriva i blisko sarađuje sa Poljoprivrednim fakultetom u Zemunu, a njihovi studenti na našoj farmi imaju praksu", rekla je Radovanović.

Program Beogradska festivala cveća (BFC) obuhvata organizaciju manifestacija, edukacija, radnih akcija i pokretanje inicijativa sa konkretnim rešenjem urbanih ekoloških problema.BFC projekti uključuju i angažuju rad kretivaca i mladih profesionalaca koji oplemenjuju životnu sredinu, urbanu ekologiju i afrimišu kulturu življena kroz zelenu zdravu i stvaralačku prizmu života.