Foto: Reuters

Ubijeno 8 policajaca

GODIŠNJICA NAPADA U KUMANOVU: Vlasti i dalje bez objašnjenja, odata pošta poginulima

Godinu dana od obračuna makedonske policije sa, kako je zvanično saopšteno, albanskim teroristima u Kumanovu, 9. maja 2015, kada je poginulo osam pripadnika policije, a 14 ih je povređeno, nema zvaničnih informacija šta se tada tačno dogodilo.

Severna Makedonija
> 00:00h

Bezbednosni ekserti smatraju da nadležni organi što pre treba da izađu sa informacije koje bi razjasnile tadašnju situaciju.

Godinu dana kasnije u kumanovskom naselju Divočlanovi jedinice specijalne policije "Trigrovi" odaju poštu poginulim kolegama. Oni su juče zajedno sa porodicama poginulih vozili bicikle od Kumanova, preko Skoplja do Tetova.

Kumanovo posle napada, Foto: Dado Đilas

Današnji dan biće obeležen nizom aktivnostima i manifestacijama u čast poginulih, a tome će prisustvovati delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova na čelu sa v.d. ministrom policije Oliverom Spasoskim.

Tog 9. maja u kumanovskom naselju Divo došlo je do oružanog sukoba pripadnika policije sa teroristima, koji je neprekidno trajao 28 sati. Makedonske vlasti su saopštile da je reč o terorizmu, a kosovski mediji su tada tvrdili da je reč o "režiranom sukobu".