Foto: AP I Printscreen Facebook

Ceo svet joj se smeje

VRATILA AVION JER SE UPLAŠILA OD MATEMATIKE Prijavila saputnika da je terorista jer piše nešto čudno

Italijanskog profesora izveli su iz aviona "Amerikan erlajnza" i ispitivali ga jer je žena koja je sedela pored njega pomislila bila ubeđena da pored nje sedi terorista jer je "pisao nešto neobično" u beležnicu - ispostavilo se da su to matematičke jednačine.

Planeta
> 00:00h

Ispostavilo se da je "terorista" 40-godišnji Gvido Mencio, profesor ekonomije s prestižnog Univerziteta u Pensilvaniji, koji je u četvrtak putovao iz Filadelfije u Sirakuzu.

Profesor kao profesor - koristio je slobodno vreme da rešava diferencijalne jednačine. Za ženu koja je sedela pored njega jednačine su španska sela, pa je pozvala stjuardesu i digla uzbunu.

Mencio je na svom profilu na Fejsbuku napisao da se avion zatim vratio na izlaz, a putnica je ubrzo izašla. Osoblje u avionu zatražilo je i od njega da izađe, a napolju ga je čekao nekakav agent.

"Pitali su me o ženi pored mene i rekao sam da nisam primetio ništa čudno. Rekli su mi da je mislila da sam terorista jer sam zapisivao nešto čudno na papir", napisao je i dodao da je počeo da se smeje i odveo agente u avion da im pokaže svje jednačine.

Profesor je inače crnokosi kovrdžavi Italijan, a predavao je i na Prinstonu i Stanfordu.

(Express.hr)