Foto: Profimedia

RECEPT

Tikvice s krompirom i musaka od blitve

SASTOJCI

Recept dana
> 11:02h

- 2 krompira - 4 mlade tikvice - maslinovo ulje - so, biber PrIprema 1. U slanu vodu stavite krompir isečen na kockice da prokuva. Posle pet minuta dodajte tikvice. 2. Kuvajte na umerenoj vatri još petnaestak minuta. Ocedite vodu, pobiberite i stavite maslinovo ulje po ukusu.

Musaka od blitve

SASTOJCI - 600 g blitve - 300 g mlevenog junećeg mesa - veza peršuna - 2 kašičice ulja - 2 kašičice začina od sušenog povrća - prstohvat soli Priprema 1. Blitvu očistite i operite u vrućoj vodi. Meso propržite na kašičici ulja. Dodajte kašičicu začina od sušenog povrća i seckan peršin. U vatrostalnu posudu stavite pola blitve, potom meso, pa dodajte i drugu polovinu blitve. Prelijte toplom vodom da omekša, dodajte ulje i pospite začinom od sušenog povrća. 2. Stavite prevrnuti manji tanjir da sve zajedno pritisne, a odozgo prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni oko sat vremena na umerenoj temperaturi.