Foto: Zorana Jevtić

Nova vlada

VUČIĆ: Plan i program nove vlade za desetak dana, jedan ministar manje

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ni sa kim još nije konsultovao oko sastava nove vlade na vanrednoj konferenciji za novinare dodajući da sa saradnicima svakog dana razgovara o programu i planu vlade na kome se radi temeljno i ozbiljno.

Politika
> 18:36h

Vučić je izjavio da će plan i program nove Vlade Srbije biti poznati za desetak dana i da će možda imati jednog ministra manje. Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije kazao da se ni sa jednim stranačkim liderom nije konsultovao o sastavu nove Vlade.

"Prvo ću mojim saradnicima da kažem šta mi je ideja, a njima još nisam ništa rekao. Samo razgovaramo o planu i programu svaki dan, radi se temeljno i ozbiljno, još desetak dana i imaćemo plan i program", rekao je Vučić.

Otvorićemo prostor za nove ljude iz SNS

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će biti dosta novih imena u toj stranci. Vučić je novinarima u Beogradu rekao da će o tome razgovarati sa saradnicima i da želi da vidi i da se otvori prostor u stranci za neke nove, mlade ljude, posebno što će dosta funkcionera zauzeti mesto u vladi. "Vreme je da u narednom periodu dođe do smene generacija. Biće dosta novih imena", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, nova Vlada će "možda" imati jednog ministra manje, a pre njenog formiranja biće detaljnije definisane nadležnosti dva ministarstva.

Upitan da li će se konsultovati s liderima LDP-a i LSV-a, Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom, o sastavu nove Vlade Srbije, Vučić je kazao da će sa svima razgovarati o tome kako vide političku scenu Srbije, ali je i pozvao novinare da ne pokušavaju da nagadjaju ko će ući u novu Vladu jer sve što su nagadjali "nije se pokazalo tačnim".