Foto: Dado Đilas

Napredak posle pokušaja samoubistva

NEDA ARNERIĆ SE OPORAVLJA: Sama počela da jede, pije vodu i sedi u bolničkoj postelji!

Neda Arnerić juče prvi put sama počela da jede, pije vodu i sedi u bolničkoj postelji. Danas će se znati kad će moći da stane na noge

Pop kultura
> 01:28h

Neda Arnerić (63) oporavlja se od teških povreda koje je zadobila prilikom pada sa trećeg sprata zgrade u Dubljanskoj ulici na Vračaru kad je, prema informacijama iz policije, pokušala samoubistvo. Na sreću, Arnerićeva je preživela pad s visine od oko deset metara, a juče je prvi put sama počela da jede, pije vodu i da sedi u bolničkoj postelji.

Mesto nesreće. Neda Arnerić pala je sa trećeg sprata

Pod budnim okom sestara

Načelnik Urgentnog centra naredio je medicinskom osoblju da glumicu ni na trenutak ne ostavlja samu. Čak je zbog boljih uslova lečenja prebačena na odeljenje transplantacije, gde će, po svemu sudeći, biti zadržana još minimum dve nedelje. - Neda se polako oporavlja od pada. Juče je prvi put počela sama da jede i pije, a medicinsko osoblje na nju motri dvadeset i četiri sata. Zbog terapije i lekova koje su joj doktori prepisali ona uglavnom spava i danju i noću, a kad se probudi, medicinske sestre joj pomognu da se podigne iz postelje i da sedne na ivicu bolničkog kreveta. Zasad nije pokušavala da stane na noge, ali nakon detaljnog pregleda i analiza koje će sutra biti gotove, tačno će se znati da li će u narednim danima moći da stane na noge bar na trenutak. Ono što je sigurno jeste da će zbog preloma koje je zadobila nakon izlaska iz bolnice morati da nosi pojas - ispričao je juče naš izvor iz Urgentnog centra. On navodi da glumica još uvek nije u stanju da razgovara o nesreći koju je preživela. - Vidi se da joj je teško, često su joj oči pune suza, ali je svesna šta je preživela. Zadobila je teške povrede rebara i plućnog krila, pa joj sestra često daje kiseonik za disanje. To joj mnogo pomaže i nakon ove terapije se oseća mnogo bolje. Svi se prema Nedi ophode s velikom pažnjom i vode računa da joj ništa ne fali. Njena porodica zna da je u sigurnim rukama i zato izbegavaju da dolaze u bolnicu i stvaraju gužvu, jer glumica leži na intenzivnoj nezi, ali se konstantno raspituju za njeno zdravstveno stanje - ispričao je naš sagovornik. Misteriozni pad Podsećanja radi, Neda je u nedelju 8. aprila pala sa trećeg sprata zgrade. Iako se u prvi mah pretpostavljalo da je kobni pad sa trećeg sprata zgrade, gde poslednjih godinu dana živi sa suprugom Miloradom Meštrovićem (65), bio splet nesrećnih okolnosti, odnosno da se glumica saplela dok je prostirala veš, naši izvori iz bolnice i policije potvrdili su da je ona pokušala da izvrši samoubistvo. Arnerićeva je poslednjih meseci bila u teškoj depresiji zbog toga što nije mogla da se pomiri sa činjenicom da njen suprug, maksilofacijalni hirurg u penziji, boluje od neizlečive bolesti.

Naslutila nesreću SAMO DA ME SMRT NE BOLI Neda Arnerić kao da je naslutila nesreću koja joj se desila. Glumica je nedavno u intervjuu za emisiju „Ekskluziv“ pričala o smrti svog kolege Dragana Gage Nikolića, pa se osvrnula na to kako čovekova duša nikad ne odlazi za čovekom. - Posle toga se nešto desi sa čovečjom dušom. Pustite neka verujemo, makar to bila i zabluda. A pošto nam svima to predstoji, samo da ne boli i da se ne mučimo. To mi je jedina želja - rekla je tada glumica.

Tajna dugovečnog braka VOLI MUŽA VIŠE OD ŽIVOTA Neda Arnerić toliko voli svog supruga Milorada Meštrovića da je često u medijima isticala kako ne može da živi bez njega. Njih dvoje su zajedno trideset godina, a ona je za svog Miću uvek govorila da joj je najveći oslonac u životu: - Srećna sam što svojim primerom dokazujem da su dugovečni brakovi i te kako mogući, iako su, ipak, retkost. I zato smatram da većina parova treba da uđe u brak tek kad su dovoljno zreli, a deca svakako treba da se planiraju ranije. Tako je priroda uredila. Mogu da kažem da mi je u ovim godinama, kad sam počela da strepim i obolevam, tek sada zaista potrebno da neko bude uz mene. A kad se nađu dve osobe koje shvate da mogu da se oslone jedna na drugu i kad nisu fizički zajedno, tek tada njihov brak ima smisla - rekla je svojevremeno Neda.