Foto: Beoinfo

Prijem za predstavnika skupštine stanara

VESIĆ O RADU NOĆNIH KLUBOVA: Od septembra trajno rešenje sa bukom i radnim vremenom

Gradski menadžer Goran Vesić primio je danas predstavnike skupština stanara zgrada iz Cetinjske ulice koji su najavili protest zbog buke iz noćnih klubova koja ometa njihov svakodnevni život, kao i nepropisnog parkiranja automobila na ulici tokom kasnih večernjih sati zbog čega ne mogu da priđu ulazima svojih zgrada.

Beograd
> 00:00h

– Razgovarao sam jutros o vašem problemu sa gradonačelnikom Sinišom Malim koji me je zamolio da vam prenesem da potpuno razume probleme sa kojima se suočavate, kao i da je saglasan da preduzmemo sve mere kako kratkoročne tako i dugoročne da rešimo problem koji nemate samo vi već i mnogo stanara u centru grada – rekao je Vesić predstavnicima stanara.

– Što se kratkoročnih mera tiče, od večeras nadležne gradske inspekcije, Komunalna policija i Saobraćajna policija će pojačano kontrolisati Cetinjsku i okolne ulice i biće kažnjavani svi koji se nepropisno parkiraju, a posebno bahati vozači koji to rade na pešačkim prelazima i na ulazima u stambene zgrade. Pored toga, nadležne gradske inspekcije izvršiće vanredne kontrole nivoa buke u ugostiteljskim objektima. Dugoročne mere doneće trajno rešenje ovog problema. Izmenama gradskih odluka odredićemo zone u gradu u kojima ćemo jasno definisati kakva vrsta lokala može da se otvori u kom delu grada. To praktično znači da noćni lokali odnosno objekti u kojima nije dozvoljeno da rade posle 23 sata radnim danom i posle ponoći vikendom neće moći da se otvaraju u centru grada, kao i delovima grada koji su pretežno stambeni kako ne bi ometali uobičajeni život građana.

Odredićemo zone grada u kojima je moguće otvarati ovakve objekte i to će biti delovi grada u kojima ne žive građani. Na sličan način rešavamo problem buke sa splavova koja preko Save remeti život građana Starog grada i Savskog venca. Priprema se odluka koja zahteva da svi splavovi koji rade duže imaju potpunu zvučnu izolaciju. I na kraju, menjamo propise koje će omogućiti našim inspekcijama da nenajavljeno kontrolišu nivo buke, pare i mirisa u ugostiteljskim objektima jer sada moraju da se pre kontrole najave ugostiteljima. Očekujemo da završimo izmene ovih propisa do septembra i da konačno uvedemo red u ovu oblast – rekao je Vesić predstavnicima stanara.

Sastanku su prisustvovali Zagorka Panić, gradska sekretarka za inspekcijske poslove, Nikola Ristić, načelnik Komunalne policije Grada Beograda, Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine i Radoslav Marjanović, gradski odbornik sa Starog grada, koji je organizovao sastanak stanara i predstavnika grada.