Foto: Shutterstock

Tviter pokrenuo polemiku

AKCIJA PROTIV ZLOSTAVLJANJA ŽENA: #MoždaTeNeTuče, ali preti da će se ubiti kad kažeš da ga ostavljaš

Haštag "MaybeHeDoesn'tHitYou (Možda te ne tuče) na Tviteru otvorio je niz "ali.." ispovesti koje su potvrdile na koje se sve načine emotivno i psihičko nasilje može manifestovati.

Žena
> 00:00h

Zabluda je da emotivno nasilje boli manje - žrtve isto pate i zbog manjka dokaza, ćute i ostaju u toj zajednici zbog straha, kao i kod fizičkog nasilja.

Mnoštvo žena odlučilo je da razotkrije svoja iskustva i tako pomogne drugima da prepoznaju ovaj oblik nasilja.

Ovo su samo neka od iskustava:

#MoždaTeNeTuče ali manipuliše tobom i preti da će se ubiti ako ga ostaviš #MoždaTeNeTuče ali ti nikad ne dopušta da zaboraviš da uvek može da te ostavi zbog neke lepše, manje "droljaste", manje emotivne, manje oštećene #MoždaTeNeTuče ali pobrinuo se da budeš sigurna da si preoštećena da bi bila dobra i za kog drugog #MoždaTeNeTuče ali čini da se osećaš da su svi tvoja osećanja i misli glupi i da moraš da se izvinjavaš zbog njih #MoždaTeNeTuče, a možda, s vremenom, i hoće.

"Emotivno i psihičko zlostavljanje može biti ekstremno kao i fizičko nasilje", kažu na stranici Nacionalne koalicije protiv nasilja u porodici.

Čak se oglasilo i nekoliko muškaraca tvitujući da je ovo tema vredna pažnje i upozorili su druge muškarce da bi trebalo da budu bolji.

Foto Profimedia

(24sata.hr)