Foto: Printscreen Twitter

gradonačelnik na čelu kolone

(VIDEO) ZAGREBOM TEKLI POTOCI ALKOHOLA: Evo kako su maturanti proslavili svoj dan!

Juče je u Zagrebu održan Dan maturanata, poznatiji kao Norijada, okupljanjem oko 8.000 srednjoškolaca, a povorku je predvodio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Hrvatska
> 18:44h

Kilogrami brašna, zviždaljke, dobro raspoloženje i alkohol sastavni su deo ovog događaja, a najluđi dan u godini svih maturanata započeo je na glavnom zagrebačkom trgu.

Gradonačelnik Milan Bandić poručio je srednjoškolcima da slušaju sebe kako bi ostvarili svoje snove i da se danas zabavljaju, a da sutra samostalno donesu odluku u odabiru svog budućeg fakulteta i posla.

Maturanti su na zastavama, majicama i transparentima ispisali svoje poruke. Jedna od njih je ove godine imala satiričnu ekonomsku poruku "Izbićemo se kao PDV".

Srednjoškolci su zapalili i nekoliko baklji , a otvorena je i "sezona kupanja".

Zbog remećenja javnog reda i mira, zagrebačka policija privela je petoro maturanata, a oštećena su dva voza i jedan tramvaj.

Prema informacijama iz zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu, do 16 sati su imali 15-ak intervencija, uglavnom zbog lakših povreda, a nekoliko marturanata je odvedeno na trežnjenje.

Ovo je 14. put zaredom da je grad Zagreb organizovao proslavu poslednjeg dana nastave za učenike završnih razreda srednjih škola.

(Net.hr)