Foto: Tviter/Conflict News

Pariz-Kairo

POTRAGA PO SREDOZEMLJU: Objavljeni prvi snimci delova nestalog aviona

Na društvenim mrežama pojavile su se prve fotografije prsluka za spasavanje za koje se sumnja da pripadaju nestalom avionu koji je leteo na relaciji Pariz-Kairo. Spasilačke ekipe su pronašle dva plutajuća objekta u krugu od 80 kilometara od mesta na kome je s radara nestao avion na letu MS804, prenosi Rojters.

Planeta
> 07:36h

Kako prenose mediji, ta dva objekta su prsluci za spasavanje. Informaciju je objavila grčka televizija i precizirala da je objekte južno od ostrva Karpatos otkrila jedna fregata koja je uključena u potragu za nestalim avionom.

Foto: Reuters

Egipatski avion koji učestvuje u potrazi za ostacima aviona kompanije "Idžipter", kasno noćas nestalog sa radara iznad Sredozemlja, uočio je u moru dva narandžasta predmeta za koje se veruje da pripadaju nestaloj letelici, rekao je neimenovani zvaničnik grčke vojske.

Preciznih informacija nema, a stižu oprečni izveštaji - neki izvori tvrde da su objekti veliki, a drugi navode da bi mogli da budu "prtljag ili manji predmeti iz letelice".

Takođe, prvobitno je javljeno da su objekti "bele i crvene boje", ali su se ubrzo pojavile prve fotografije, na kojima se vidi da su objekti žute boje.

Avion egipatske kompanije "Idžipter" sa 66 putnika i članova posade je leteo na liniji Pariz-Kairo kad je kasno noćas nestao sa radara u Sredozemlju.