Foto: AP

Povreda

RODŽER ODUSTAO: Federer se povukao sa Rolan Garosa

Švajcarski teniser Rodžer Federer sapštio je da neće igrati na drugom Gren slemu sezone Rolan Garosu.

Tenis
> 04:54h

Šampion iz 2009. godine ima velikih problema sa povredama ove sezone – posle polufinala Australijan opena pokidao je meniskus kolena, potom imao stomačni virus, a onda je krenula da ga muči i povreda leđa. Zbog toga je propustio gotovo celu sezonu na šljaci, ako izuzmemo rane poraze u Monte Karlu i Madridu.

"Žalim što moram da donesem ovu odluku. Beležim stalan napredak u oporavku, ali još uvek nisam 100 spreman. Osećam da bih nepotrebno rizikovao ako bih se vratio na teren pre nego što se potpuno oporavim", objasnio je Federer na Fejsbuku.

Rodžer je stigao u prestonicu Francuske pre nekoliko dana i posle odrađenih treninga i provera će doneti odluku o nastupu na turniru.

"Nije bila laka odluka, ali želim da budem siguran da ću moći da igram do kraja sezone, i produžim svoju karijeru. I dalje sam motivisan i uzbuđen kada igram, želim da dostignem vrhunsku formu pre nego što se vratim na teren za sezonu na travi. Žao mi je zbog mojih navijača u Parizu, radujem se povratku na Rolan Garos 2017", zaključio je Švajcarac.