Foto: Adria Media TV

Evo šta je Tole rekao na oproštaju

(KURIR TV) KARADŽIĆ: Imam samo jednu ranu!

Dosadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da su rezultati A reprezentacije tokom njegovih osam godina na čelu Saveza "jedina rana".

Fudbal
> 15:38h

Karadžić, od danas počasni predsednik, poželeo je mnogo sreće nasledniku Slaviši Kokezi.

"Puno uspeha želim Kokezi, biće mu potrebno mnogo znanja i veštine. Sa svojim iskustvom mu stojim na raspolaganju, bezrezvno, kako bismo učinili srpski fudbal još boljim. U dobrom stanju ostavljam Savez, račun za osam godina nije bio nijednom u blokadi i sve vreme je bio stabilan. Za vreme mog mandata smo poboljšali infrastrukturu, ponosan sam na izgradnju Kuće fudbala, jedne od najmodernijih u ovom delu Evrope", rekao je Karadžić novinarima u Staroj Pazovi.

On je dodao da je, bez lažne skromnosti, mnogo urađeno tokom njegova dva mandata.

"Sagradili smo mnogo stadiona sa veštačkom travom i uradili dosta na planu infastrukture. Sportski centar nam je već mnogo dao i predstavlja čvrst temelj. Urađene su i prve smernice za izgradnju Nacionalnog stadiona i na tom putu imaćemo pomoć UEFA i FIFA, jer smo u svetu duboko poštovan Savez".

Kao "jedinu ranu" Karadžić je apostrofirao loše rezultate A tima, ali i istakao da je omladinska reprezentacija osvajanjem titule prvaka sveta na Novom Zelandu napravila najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala.

"Ostvarili smo najveći uspeh u istoriji našeg fudbala, obradovali naciju, slavili pred više od 100 hiljada ljudi. To se nikada neće zaboraviti i daj Bože da se ponovi. Rana je samo jedna, rezultat A reprezentacije. Tome su kumovali dogadaji na terenu, ali i mnogi van njega. Ali, sada sigurno nije vreme ni mesto da otvaram tu bolnu temu i koristim reči koje ne priliče ovom svečanom događaju", poručio je Karadžić.