Foto: Ana Kalpačina

Otvori oči u noći

(FOTO) NOĆ MUZEJA ŠIROM SRBIJE: Bogat program u više od 40 gradova širom Srbije

Pod sloganom "Otvori oči u noći", 13. "Noć muzeja" počela je širom Srbije - u više od 40 gradova i mesta posetioce očekuje raznovrstan i bogat program koji će se odvijati sve do jedan sat iza ponoći.

Pop kultura
> 04:48h

Trinaesti put muzeji, galerije, institucije kulture širom Srbije oživeće u "Noći muzeja", a samo u Beogradu 118 različitih sadržaja odvijaće se narednih sati na 70 lokacija.

Foto: Tanjug

Otvaranje novih prostora i vraćanje iz zaborava starih beogradskih dragulja, pričanje neispričanih priča i upoznavanje sa novim, intrigantnim delima savremene umetnosti obeležiće i ovogodišnju "Noć muzeja" u Beogradu. Sa posebnom pažnjom osmišljena je dečja tura kako bi mališani na zanimljiv način ušetali u svet kulture i umetnosti.

Foto: Tanjug

Ulaznice za sva dešavanja u Beogradu prodaju sa po ceni od 450 dinara. Jedna karta važi za po jedan ulazak na sve lokacije u Beogradu, a deca do pet godina, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu.

Foto: Tanjug

Uz tradicionalnu podršku Direkcije za javni prevoz grada Beograda, ulaznica za "Noć muzeja" važi kao putna isprava na svim linijama gradskog prevoza do ponoći.

Foto: Tanjug

"Noć muzeja", koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta.

Foto: Tanjug