Foto: Reuters

Dokle više?

(VIDEO) SRAMNI ISPAD NA ROLAN GAROSU: Kirjos žestoko isprozivao Đokovića!

Australijski teniser Nik Kirjos napravio je incident tokom prvog seta meča prvog kola Rolan Garosa protiv Italijana Marka Čekinata.

Tenis
> 19:30h

Kirjos je u taj-brejku prvog seta vikao na skupljača lopte tražeći peškir, a onda ga je glavni sudija opomenuo. Australijancu to nije bilo dovoljno pa je ušao u raspravu sa sudijom, a navijači su ga zbog toga nagradili zvižducima. "To je s... A kada je Đoković sklonio ruku sudiji? Tada je sve bilo u redu?", rekao je Kirjos i nastavio raspravu sa sudijom.

Australijanac je aludirao na četvrtfinale Mastersa u Rimu kada su igrali Đoković i Nadal. Đoković je pri rezultatu 4:2 za Nadala u prvom setu i 40:30 na svom servisu oštro reagovao kada je glavni sudija meča dosudio poen za Španca. Đoković je protestvovao jer je tvrdio da je lopta izašla u aut. Bernardes je sišao sa stolice i prilikom rasprave spustio ruku toliko nisko da je praktično oštetio postojeći trag na šljaci, što se Novaku nije dopalo pa ga je u jednom trenutku odgurnuo sa porukom da to ne radi. Novak je pobedio, a posle meča pojedini teniseri su zatražili da Đoković bude kažnjen.
Kirjos je poznat po ispadima na teniskom terenu, a ovaj meč je dobio 7:6, 7:6, 6:4.