Foto: Zorana Jevtić

Sastanak sa Nikolićem

PASTOR NA KONSULTACIJAMA: SVM želi da nastavi saradnju sa SNS

BEOGRAD - Savez vojvođanskih Mađara želi da nastavi saradnju sa SNS, izjavio je danas lider SVM Ištvan Pastor nakon konsultacija o vladi sa predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Politika
> 00:00h

Pastor je novinarima rekao da oko toga postoji načelna saglasnost sa liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem, te da će, kad se stvore pretpostavke za konkretizaciju te saradnje, oni pristupiti narednim koracima.Upitan da li je do sad razgovarao sa Vučićem, Pastor je rekao da je dva puta razgovarao telefonom sa njim, kao i da je imao kontakte sa predstavnicima SNS, ali pre svega kad je reč o pokrajini i vlasti na lokalu.

Pastor je dodao da očekuje da se do sredine juna konstituiše vojvođanski parlament i pokrajinski organi.Upitan od čega zavisi da li će i LSV biti deo pokrajinske vlade, Pastor je rekao da to zavisi od stava SNS i LSV te da je to pitanje za njih.

Na pitanje da li su ga iznenadile smene u Radio-televiziji Vojvodine, Pastor je rekao da prati dešavanja u RTV jer je to značajna i kultna institucija, ali je mišljenja da partijski političari treba da se suzdrže od komentara jer ima nadležnih organa koji treba da pokreću određene postupke.