Piletina s pivom i limunada s jagodama

RECEPT

Recept dana
> 20:56h

SASTOJCI: - 4 bataka s karabatacima - senf - malo ruzmarina - 2-3 kašike vorčester sosa - 1 kašičica meda - 1 mala konzerva piva - 50 g suvih šljiva - 1 kašika brašna - malo ulja - so, biber PRIPREMA 1 Razdvojte batake i karabatake, namažite ih senfom i istrljajte ruzmarinom (možete da skinete kožicu, ali nije neophodno). 2 U činiji pomešajte vorčester sos i med. Piletinu marinirajte u ovoj smesi nekoliko sati. Pomešajte pivo i brašno i time prelijte piletinu. Dodajte suve šljive. Posolite i pobiberite. Pokrijte folijom i stavite u rernu da se peče. Pred kraj pečenja sklonite foliju da piletina dobije lepu, rumenu koricu.

Limunada s jagodama

SASTOJCI - 600 g svežih jagoda - 2 limuna - med - 6 šolja (od 2 dl) vode PRIPREMA 1 Jagode očistite, operite i isecite na polovine. Limun ogulite i isecite na četvrtine. 2 Voće ubacite u blender, dodajte 2 čaše vode, meda po ukusu i sve zajedno dobro izmiksajte. Probajte, ukoliko je potrebno, dodajte još meda i preostale 4 čaše vode i ponovite postupak. 3 Napitak poslužite rashlađen i pijte ga između obroka.