Foto: Marina Lopičić

Upao u hiperglikemiju

POJEO 20 ČOKOLADA I POPIO 6 LITARA GAZIRANOG PIĆA: Leskovčanin (30) pokušao da se ubije slatkišima?!

LESKOVAC – Lekari leskovačkog Urgentnog centra morali su prošlog vikenda da spasavaju tridesetogodišnjeg muškarca koji je za jedno popodne pojeo 20 čokolada, kantu krema i popio 6 litara gaziranog pića.

Crna Hronika
> 00:00h

Pacijent je posle pojedenih slatkiša i popijenih 6 litara gaziranog pića upao u hiperglikemiju a lekari su morali da pronađu način kako da mu stabilizuju stanje kako ne bi pao u komu.

Oni u razgovoru za Jugmediu nisu mogli da potvrde već su samo izrazili sumnju da je mladić ovim neobičnim činom pokušao da izvrši samoubistvo.

- Stvar je u tome da se od povišenog šećera u krvi ne umire baš tako lako. Najgore što je moglo da se dogodi mladiću je da padne u komu. A ovakav slučaj do sada sigurno nismo imali, pokušavali se da se ubijaju tako što popiju esenciju ili gutanjem veće doze lekova za smirenje, a ovo je već poseban slučaj, ističe direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević za Jugmediu.

Ipak, najbizarniji slučaj pokušaja samoubistva u ovom gradu desio se samo pre dva meseca kada je nesrećan muškarac čak tri puta digao ruku na sebe u jednom danu.

On je, najpre pokusao da se otruje lekovima, zatim da se obesi, pa kako mu ni to nije uspelo, odlučio je da popije veću količinu esencije.

(Jugmedia)