Foto: Printskein

VREMEPLOV

Ona se vozila u Sivom kamionu crvene boje: Gde je i šta radi devojka koju je volela cela Jugoslavija

Sivi kamion crvene boje je praktično poslednji jugoslovenski film i ostvarenje kojem se uvek rado vraćamo. Verujemo da Suzanu (Aleksandru Balmazović) koja se vozila pored Ratka (Srđan Todorović) i dalje pamtite...

Pop kultura
> 00:00h

Aleksandra Balmazović završila je FDU u klasi profesora i glumca Ivana Bekjareva, a nas je kupila svojom ulogom Suzane u kultnom ostvarenju Sivi kamion crvene boje, piše Story.rs

Mi smo kontaktirali Aleksandru i pitali je gde je i čime se bavi danas.

Talentovana i uspešna glumica živi u Ljubljani, a našla se i na Kanskom festivalu:

Aleksandra Balmazović, FOTO: STORY ARHIVA

Aleksandra Balmazović, FOTO: STORY ARHIVA

- U Kanu sam zbog predstavljanja nove i najveće Agencije za glumce za jugoistočnu Evropu, koju već neko vreme formiram u saradnji sa najvećom engleskom platformom-bazom za filmske stvaraoce. Vreme je da se glumci i talenti sa ovdašnjih prostora malo dignemo i ozbiljno provirimo i u strane produkcije.

Aleksandra Balmazović, FOTO: STORY ARHIVA

Ako ste se zapitali kako je došla na ideju da se bavi ovim i više nego ozbiljnim poslom, Aleksandra kaže:

Aleksandra Balmazović, Foto: Privatna arhiva

- Nekoliko godina sam zahvaljujući dobrom agentu (a dobila sam je zbog evropske nagrade Shooting star na Berlinalu) snimala u Nemačkoj i posmatrala kako funkcioniše filmska industrija u svetu. Videla sam da smo za njih zadnja rupa na svirali i odlučila da nešto promenim. Uz dosta muka i prepreka, napravila sam veliki korak u Londonu povodom te agenture.

Aleksandra Balmazović, Foto: Privatna arhiva

Kada smo je pitali da sa nama podeli svoje utiske koje je ponela iz Kana, Aleksandra je imala samo najlepše reči:

Aleksandra Balmazović, Foto: Privatna arhiva

Inače, Kan je zaista jedinstven, neverovatan, hektički konglomerat filmskih snova-dok ih neki sanjaju, drugi ih žive - ali svakako motiviše i inspiriše, pa sam tako sa drugaricom scenaristkinjom spontano dobila ideju i napravila i koncept za novi kratki film inspirisan Kan i paparcima, dobili smo već i producenta koji se oduševio pričom... Uspešna glumica je spontano počela i da producira filmove. Upravo je završila prvi kratki film, čekaju je još 3 koje je dobila na konkursu filmskog centra i televizije. Aleksandra je producirala sam i svoju prvu predstavu koju uspešno sa svojim kolegama igra u Ljubljani i drugde po Sloveniji, a u toku je i rad na predstavi o Milevi Ajnštajn.

Sa sajta Story.rs preporučujemo i:

Sećate li se devojčice iz filma "Mrtav 'ladan"? Evo kako ona danas izgleda (FOTO) Znate ih kao Gordanu, Anu, Tanju i Milicu: Gde su danas i šta rade glumice iz filma "Nije lako s muškarcima" (FOTO + VIDEO) Ona na svom venčanju NIJE nosila belu haljinu kao iz bajke: Podsetite se u čemu se udala Sanja Đorđević (FOTO) Ćerka Lee Kiš je anđeoski lepa, a na stasu bi joj pozavideli i svetski top modeli (FOTO)