Foto: AP

Oklahoma ponovo deklasirala Golden Stejt

(VIDEO) SENZACIJA NA POMOLU: NBA šampioni na korak od eliminacije u plej-ofu

Košarkaši Oklahome pobedili su na svom terenu ekipu Golden Stejta 118:94 u četvrtom meču finala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Košarka
> 00:00h

Oklahoma je povela u seriji 3:1 i za plasman u veliko finale NBA lige Tanderu je potrebna još samo jedna pobeda. Naredni meč biće odigran za dva dana, a domaćin će biti aktuelni šampion NBA lige. Golden Stejt, koji je tokom regularne sezone ostvario rekordne 73 pobede, po prvi put ove godine je pretrpeo dva uzastopna poraza.

Utakmica je praktično rešena u prvom poluvremenu, koje je Oklahoma dobila 72:53. Tandersi su u drugom delu meča održavali prednost i zasluženo su stigli do pobede. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rasel Vestbruk sa 36 poena, 11 skokova i 11 asistencija. Kevin Durent je imao 26 poena i 11 skokova. U poraženoj ekipi najbolji je bio Klej Tompson sa 26 poena, dok je Stef Kari dodao 19. MVP sezone je imao šut iz igre 6/20.
"Nije povređen. Oporavlja se od povrede kolena, ali nije povređen. Samo je imao očajan dan. Dešava se i najboljima na svetu", rekao je trener aktuelnih šampiona Stiv Ker.

"Svaki meč igram kao da mi je poslednji, bez obzira ko je s druge strane. To je moj posao, kao što je moj posao i da brinem o timu...", rekao je Vestbruk i dodao: "Današnja utakmica je gotova, ali mislim da smo ovom pobedom sebe doveli u dobru poziciju. Moramo da se okrenemo sledećoj utakmici, jer svaka je posebna i u potpunosti drugačija od prethodne".