Foto: Saša Pavlić

Legenda o bivšem klubu, Srbiji, Realu...

PREDRAG MIJATOVIĆ ZA KURIR: Više ni ja ne znam ko je dobra opcija za Partizan

Ne znam šta se dešava u Humskoj, kupiću novine, pa ću se informisati. Video sam samo da Skupština nije prošla kako treba

Fudbal
> 00:00h

Dok je legendarni Mijat obavljao poslednje pripreme pred izlazak na travu stadiona Partizana, u njegovom voljenom klubu dešavale su se jezive scene na sednici Skupštine. Predrag Mijatović je posle humanitarnog meča „Asovi za decu“ pričao za Kurir o izborima u Partizanu, ali i o promenama u Fudbalskom savezu Srbije, novom selektoru Muslinu, Euru 2016, finalu Lige šampiona... - Znao sam da je zakazana Skupština Partizana, međutim, nemam više informacije na tu temu. Kupiću novine, pa ću se informisati šta se sve dešavalo - počinje Mijatović priču za Kurir. Sednica je direktno prenošena, pratili ste sigurno to? - Bio sam na stadionu, imao sam obaveze u vezi sa ovim mečom, video sam samo da to nije prošlo kako treba i da je sednica odložena. Zamalo da se potuku članovi vlasti i opozicije? - Nemam informacije da bih to mogao da komentarišem. Nemoguće mi je da kažem bilo šta više jer nisam upućen u dešavanja unutar kluba. Sigurno ste bolje upoznati sa dešavanjima u FS Srbije. Dobili smo novog selektora... - Da, da, i novog predsednika, nove ljude u savezu... Neka ove prijateljske utakmice posluže da novi selektor napravi selekciju koja će garantovati plasman na Svetsko prvenstvo. Posle toliko propuštenih velikih takmičenja, svi bi morali da urade sve što je u njihovoj moći da Srbija bude na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Vratili bi se navijači na stadion, što je vrlo bitno, sve bi krenulo nabolje u srpskom fudbalu. Je l‘ može konačno Srbija da ode na veliko takmičenje? - Sve je moguće u fudbalu. Eto, i ta Albanija, koja nikada nije bila na Evropskom prvenstvu, uspela je da ode u Francusku, isto važi i za Vels. Dakle, naravno da može. Za koga navijate na Evropskom prvenstvu? - Španci su mi izuzetno simpatična selekcija jer živim tamo i imam mnogo prijatelja među igračima i ljudima iz tamošnjeg saveza. Najbitnije je ipak da posle svih ovih terorističkih napada Euro protekne u najboljem mogućem redu i bez incidenata.

Ne može bez lopte... Mijat sa Dankom Lazovićem na humanitarnom meču

(M. B.)

Pravac Milano REAL OSVAJA LIGU ŠAMPIONA Može li vaš Real do 11. titule prvaka Evrope? - Apsolutno. Real je osvajao titule u poslednjim finalnim mečevima na kojima je igrao. Nekada je igrao slabije, nekada savršeno, ali je dolazio do cilja. Mislim da su spremni da i ove sezone osvoje Ligu šampiona. Idete li u Milano? - Naravno, biću na stadionu i strastveno ću navijati za svoj klub.