Stegni me u struku

Pet saveta za pravilno nošenje kaiša uz različite odevne kombinacije

Stil
> 00:00h

Omiljeni ženski detalj! Kaiševi i pojasevi na haljinama sjajan su način da svoju odevnu kombinaciju učinite mnogo zanimljivijom i da istaknete svoju figuru. Nažalost, nekada baš i nije toliko jednostavno uklopiti kaiš uz odgovarajuću garderobu, pa i poznate dame u tome često pogreše. Evo nekoliko pravila kojih bi trebalo da se pridržavate kada nosite kaiš.

1. Tanak struk Pazite da ne zategnete kaiš previše. Iako vam se možda čini da ćete zbog toga izgledati mršavije, to nije tačno jer ćete tako naglasiti upravo ono što želite da prikrijete.

2. Kaiš mora da se vidi Ako nosite kaiš uz haljinu, nikako ne bi trebalo da oblačite jaknicu koja će ga prekriti. Ili pronađite kraću jaknicu ili kaiš spustite niže.

3. Print „jede” detalje Haljine sa zanimljivim printom, upadljivim detaljima ili velikim izrezom ne treba nositi s kaišem, naročito ako i on ima veliki zanimljiv i upečatljiv detalj, jer će kombinacija izgledati prenapadno. 4. Različite boje Nekada davno važilo je pravilo da bi kaiš uvek trebalo da se slaže s bojom drugih asesoara (s cipelama, torbom...) Na sreću, to pravilo više ne važi, pa je sada čak i poželjno da kaiš ili pojas bude u drugoj boji kako biste istakli struk, a i „razbili” kombinaciju.

5. Širok pojas Širi pojas nikada ne bi trebalo nositi previše visoko, naročito ako ste obukli haljinu s dekolteom, jer će vam grudi izgledati prevelike i sve će delovati veoma neukusno. Mnogo je mudriji izbor da pojas nosite u visini kukova jer ćete na taj način uspeti da prikrijete problematično područje, ukoliko ga imate.