Foto: Fonet

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

PANČEVO: U ponedeljak kreće gradnja novog zatvora

BEOGRAD - U Pančevu će u ponedeljak početi izgradnja novog zatvora, koji će imati kapacitet za smeštaj 500 lica lišenih slobode, odnosno 300 osuđenika i 200 pritvorenika, najavljeno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Društvo
> 18:22h

Obeležavanju početka radova prisustvovaće ministar pravde Nikola Selaković, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović, gradonačelnik Grada Pančeva Saša Pavlov, kao i predstavnici pravosudnih i gradskih institucija.

Novi zatvor biće izgrađen na 10 hektara zemljišta postojeće ekonomije, koja je u sastavu postojećeg pančevačkog Okružnog zatvora i nalazi se na putu za Bavanište. Planirano je da se ceo kompleks, na 24.000 kvadrata, sastoji od sedam zgrada: dve za smeštaj osudenika, kuhinje, upravne zgrade, prijavnice, zgrade za posete i tehničkih prostorija.

Taj kazneno-popravni zavod će biti građen u skladu sa savremenim standardima, najvišim stepenom obezbeđenja i opremljen posebnim tehničkim sistemom zaštite, najavljeno je iz Uprave. Vrednost izgradnje i opremanja je 23 miliona evra, od čega Centralna evropska banka kreditira 18 miliona, a Srbija sufinansira sa 5 miliona evra za opremanje.

Nameštaj će izraditi zatvorenici zatvora u Požarevcu - Zabeli, Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Nišu.