Foto: Profimedia

Napravite sami

(RECEPT) ZABORAVIMO NA PRESU: Ova domaća maska ispravlja kosu zauvek!

Prava, sjajna i glatka kosa je uvek u trendu i ide lepo uz svaki oblik glave, a takođe može da se stilizuje na različite načine.

Žena
> 00:00h

Žene koje nemaju prirodno ravnu kosu znatno češće idu kod frizera na različite tretmane ili pokušavaju same kući da ukrote svoje nemirne lokne. Danas su dostupni i brojni hemijski tretmani koji nude dugotrajnije rešenje.

Međutim, kada dejstvo tretmana prođe, vidi se loš uticaj hemikalija na kosu koja postaje tanja, a moguća je i iritacija kože glave i gubitak vlasi. Ukoliko i vi priželjkujete savršeno ravnu kosu, možete da probate novi recept koji se pojavio na internetu. On navodno ispravlja kosu prirodnim putem i to zauvek, a mnoge žene su ga probale i tvrde da on zaista deluje.

Potrebno je:

- 1 šolja kokosovog mleka,

- sok 1 limuna,

- 2 kašike maslinovog ulja,

- 3 kašike kukuruznog skroba.

Način pripreme: Pomešajte kukuruzni skrob i sok od limuna tako da dobijete homogenu smesu. U šerpicu sipajte kokosovo mleko i maslinovo ulje, dodajte mešavinu kokosovog mleka i kukuruznog skroba, stavite na srednju vatru i mešajte bez prestanka dok se ne stvori kremasta masa. Ostavite smesu da se ohladi, pa je nanesite na kosu i pokrijte je kapom za tuširanje i vrućim peškirom. Posle jedan do dva sata je operite normalno šamponom i balzamom.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=102&v=I72wtCPf8qA