Foto: Profimedia

Evo čime su se bavili pre velikih karijera

(FOTO) DANAS SU IM PROFESIJE POTPUNO DRUGAČIJE Ove poznate ličnosti su nekada bili prosvetni radnici

Nedavno je objavljena vest da će čuvena glumica Anđelina Džoli postati profesorka Londonske škole ekonomije. Ako vam to deluje čudno, u stvari nije, jer ona niti je prva, a ni poslednja koja je to uradila

Pop kultura
> 11:48h

Da poznati umetnici i javne ličnost postanu profesori ili nastavnici u školama, redovna je praksa. Neki su čak i pre svojih velikih karijera radili u prosveti.

1. Džin Simons - Basista benda „Kiss“, prepoznatljiv po isplaženom jeziku, predavao je šestom razredu u Harlemu pre nego što je postao muzičar. Jednom prilikom Simons je otkrio da su ga nadređeni kaznili jer je izmenio lektiru: zamenio je Šekspira stripovima jer je smatrao da će učenici to radije čitati.

2. Sting - Pre nego što je postao poznat kao frontmen benda „The Police“, Sting je predavao engleski jezik, muzičko i fudbal u srednjoj školi.

Foto: AP

3. Kevin Spejsi - Kao dodatak glumačkoj, producentskoj, režiserskoj i pevačkoj karijeri, Spejsi je proveo čitavu godinu predavajući pozorišnu umetnost na Oksfordu.

4. Alek Boldvin - Svi koji su studirali na Sautemtonskom Univerzitetu tokom 2002. godine mogli su slušati Boldvinova predavanja o pozorišnoj umetnosti.

5. Barak Obama - Nakon završenih studija na Harvardu, Obama je bio predavač konstitucionalnog prava na Čikaškom Univerzitetu.

Foto: Beta AP

6. Silvester Stalone - Silvester Stalone, koji se proslavio ulogom u „Rokiju“, jedno vreme je bio nastavnik fizičkog.

7. Šeril Krou - Šeril Krou je predavala muzičko u osnovnoj školi u Misuriju pre nego što je odlučila da se u potpunosti okrene pevačkoj karijeri.

8. J.K. Rouling - Dok je pisala prvu knjigu „Hari Poter“ Roulingova je radila kao predavač engleskog kao stranog jezika u Portugalu. Jednom prilikom je rekla da je lik profesora Snejpa inspirisan jednim od nastavnika koje nije volela.

9. Opra Vinfri - Poznata voditeljka, popra.jpgroducentkinja, glumica i urednica, Opra Vinfri, jedno vreme je predavala Menadžment na Nortvestern Univerzitetu (Northwestern University).

Foto: Profimedia

(Bizlife.rs)