Foto: Printscreen Klix.ba

Svaka pomoć dobro došla

NE PREDAJU SE: Dedovići ostali bez majke i oca, ali gaje kokoške i prodaju jaja da prežive!

Prije manje od 3 godine četvoro dece porodice Dedović ostalo je bez majke, a početkom marta ove godine Mirsad (20), Jasmin (13), Hilmo (9) i Jasmina (5) ostali su i bez oca

Bosna i Hercegovina
> 00:00h

Kako bi se prehranili, najstariji brat Mirsad je, uz pomoć Pomozi.ba, počeo uzgajati kokoške i prodaje domaća jaja.Najstariji i jedini punoletni sin Mirsad izrazio je želju da ima domaće kokoške i da prodajom jaja koliko toliko osigura porodicu, a kaže da je to bila i želja njegovog oca.

"Vođeni tom njegovom željom nedavno smo mu pomogli da napravi kokošinjac i kupi kokoške”, rekao je Elvir Karalić iz Pomozi.ba.

Majka je bila oslonac porodice jer je radila u pekari i tako ih prehranjivala. Kada je otac Halim aplicirao za pomoć, kazali su mu da nije socijalni slučaj. A onda je i on umro.

Njima majku i oca ništa ne može da zameni, ali može im se bol učiniti malo lakšom, barem da ne brinu o tome šta će jesti, kako će se školovati i kako će dočekati sutrašnji dan.

Međutim, kako to obično biva, jedan belaj obično ne dolazi sam pa je tako i najstariji sin Mirsad oboleo od karcinoma crijeva. Kada uđete u kuću Dedovića, kuću u kojoj žive kao podstanari, nemate šta puno da vidite. Veš koji se suši u hodniku, voda curi ispod veš mašine, ispucana sećija i rasklimani ormar, stari šporet na drva.

Ukoliko želite da pomognete ovoj siročadi, to od sada možete učiniti kupovinom domaćih jaja putem telefona 061 340 670 (Mirsad), prenosi Klix.ba