RECEPT

Višnje u čokoladi

SASTOJCI- 12 višanja- 2 kašike ruma ili voćne rakije- 250 g sirovog marcipana- 125 g crne čokolade- džem od višanja - mlečna, tamna ili bela čokolada za dekoraciju

Recept dana
> 00:00h

PRIPREMA 1. Očistite višnje, pa ih marinirajte sat vremena u rumu. 2. Nasecite marcipan na 24 jednaka dela, zatim ga oblikujte u kuglice (s ravnim dnom). Na svaku kuglicu utisnite višnju. 3. Čokoladu rastopite na pari, potom u nju umačite kuglice. Stavljajte ih na pleh s papirom za pečenje i ostavite ih da se halde u frižideru oko dva-tri sata. 4. Ukrasite praline rastopljenom čokoladom (ili ih uvaljajte u kakao), koju ste prethodno stavili u poslastičarski špric s tankim vrhom. Ukrasite malom količinom džema od višanja.