Foto: Saša Pavlić

Fajt u najavi

RATNO STANJE: Zvezda i Partizan večeras počinju finalnu seriju

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u senci žestokog sukoba navijača ispred Pionira večeras igraju prvi od minimum tri meča za titulu prvaka Srbije

Košarka
> 16:54h

Ako je onakav haos bio na mečevima Partizana i FMP Železnika, možemo samo da zamislimo šta nas čeka u finalu u kom se sastaju večiti rivali... Crvena zvezda i Partizan počinju večeras od 21 čas (Arena sport 1) borbu za titulu prvaka Srbije. Na terenu na ivici rata, usijana atmosfera na tribinama, ali i van dvorane. Atmosfera između košarkaških klubova Crvena zvezda i Partizana odavno je prevazišla sportske okvire, a „zasluge“ za to idu rukovodstvima oba tima. Zvezda prvi domaćin Zato je pred početak finalne serije važno samo jedno - da svi ostanu živi i zdravi i posle mečeva za titulu. Na svim mečevima finalne serije gostujući timovi dobiće po 400 ulaznica, što predstavlja dodatni rizik. U najavi meča iz oba tabora čulo se da uloga favorita pripada Crvenoj zvezdi. - Lično, uopšte ne želim da bežim od uloge favorita. Tu nema ništa sporno. Hoću da osvojimo trofej - jasan je Dejan Radonjić, trener crveno-belih. S druge strane, Novica Veličković, sjajni krilni centar crno-belih, ističe faktor umora kao otežavajuću okolnost po njih. - Prepuštamo ulogu favorita Zvezdi posle sezone kakvu su imali. Mi ćemo maltene bez ikakvog odmora ući u finalnu seriju, ali šta je tu je. Gledamo samo napred - rekao je Veličković. Partizan juri iznenađenje Treneri oba tima govorili su i atmosferi koja očekuje igrače oba tima. - Važno je da večeras bude dobar ambijent i da na taj način, uz dobru podršku, dođemo do vođstva u seriji. Generalno, moramo da budemo spremni na okolnosti u kojima će se igrati ova finalna serija - kazao je Radonjić. Aleksandar Džikić, trener Partizana, zna šta može da očekuje na prvom meču finala. - Pun Pionir njihovih navijača, baš kao što će i naši napuniti dvoranu kada Partizan bude domaćin. Veće pauze između mečeva sigurno bi doprinele kvalitetu igre i jednih i drugih, ali tako je kako je za oba tima.

Kazne PARTIZAN KRAĆI ZA 120.000, A ČOVIĆ ZA 108.000 DINARA Direktor Superlige Leon Deleon izrekao je kazne zbog dešavanja na meču Partizan - FMP. Crno-beli su kažnjeni sa 120.000 dinara zbog „vređanja i psovanja protivnika i sudija i paljenja jedne baklje u dvorani“. Žestoku kaznu dobio je i Filip Čović zbog isključujuće greške koju je dobio nakon duela sa Edom Murićem. Plejmejker FMP moraće da plati čak 108.000 dinara. Globe u iznosu od po 12.000 dinara stižu i na adrese Eda Murića i Marka Tejića, koji su dobili tehničke greške.