Foto: Aleksandar Nićiforović

Predsednik Predsedništva IZS

HASIB SULJOVIĆ: Ramazan je mesec božje milosti i oprosta!

Predsednik Predsedništva Islamske zajednice Srbije Hasib Suljović poručio je muslimanima Srbije, u ramazanskoj čestitki, da je iznad svih ciljeva najveći bogobojaznost.

Društvo
> 17:30h

"Ramazan je mesec najbrojnijih blagodati - božje milosti, oprosta, zaštite i svetlosti koja se širi kroz duše vernika, njihove domove i avlije. Ramazan je mesec promena na bolje, i borbe protiv svojih strasti i prohteva. Najveći iznad svih ciljeva posta je bogobojaznost. Svim vernicma želim da im dragi Bog da snage da promene ponašanje u rečniku i delovanju", rekao je Suljović.

I predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, glavni muftija Mevlud Dudić poručio je danas vernicima da je predstojeći Ramazan najbolja prilika da okrenu novu stranicu u životima i zasluže oprost od greha.

"Neka ovaj Ramazan prosvetli naš um i napoji naše duše, sa molitvom i nadom da bude lek za bolesti licemerstva, oholosti i škrtosti, mržnje, svađe i prevare. Neka bude razlog jedinstva među nama. Zato postimo dušom i razumom, očima, ustima, ušima, rukama i nogama, odnosno, čitavim bićem", rekao je Dudić.

Dudić je poručio da je vreme da muslimani iz svih događaja protekle decenije izvuku pouke i vrate se organizacionom i vrednosnom jedinstvu, aludirajući na okupljanje svih vernika oko Islamske zajednice na čijem je čelu. A. Nićiforović