Foto: Beta

Skupo ih koštala nepreciznost

UŽAS U PROKUPLJU: Gađali oblake, a razneli pumpu i ambar

Protivgradna zaštita je dejstvujući tokom vikenda po oblacima pogodila objekat NIS-ove benzinske pumpe na izlazu iz Prokuplja.

Srbija
> 00:00h

Na sreću, sve se završilo bez povređenih, ali se materijalna šteta još utvrđuje.

Protivgradni strelci su ispalili na desetine raketa sa više protivgradnih stanica. Jedna od njih je završila u objektu "NIS Jugopetrola" na izlazu iz Prokuplja prema Kuršumliji. Vatrogasci su brzo intervenisali i sprečili širenje vatre.

Nadležni u "Jugopetrolu" nisu želeli da komentarišu incident, ali posledice su mogle da budu katastrofalne da je raketa završila desetak metara dalje, gde su rezervoari, ali i pumpe sa kojih se toči gorivo.

Ovo je četvrti slučaj od kako je počela sa dejstvom protivgradna zaštita ove godine, da su rakete završile na zemlji preteći da ugroze imovinu i ljudstvo.

Pre dvadesetak dana u selu Stara Božurna u opštini Žitorađa došlo je do požara na pomoćnoj zgradi u dvorištu Z. C. iz ovog sela, koji je izazvala protivgradna raketa. Intervencijom meštana sprečeno je širenje vatre, a nakon intervencije vatrogasne ekipe iz Prokuplja vatra je i ugašena.

On naglašava da je žena samo nekoliko minuta pre toga bila u tom objektu kako bi nahranila životinje, ali da je ušla nakon što je čula jaku grmljavinu. Odmah zatim je raketa udarila u njihovu zgradu.

Istovremeno, krov kuće u žitorađskom selu Jasenice je izgoreo kad je tokom snažne grmljavine u objekat udario grom.

(Blic/Ljubiša Mitić)