Foto: Porodična Arhiva

Novica Spasić oko je izgubio u okršaju sa albanskim teroristima

SRPSKE KOBRE ZA HEROJA S KOŠARA: Velika humanitarna akcija za oca sedmoro dece 19. juna u Slodesu!

Granate iz topova, minobacača i tepih bombe parale su zemlju i nebo. Video sam saborca s pokidanim nogama u susednom rovu i uspeo da dođem do njega. Stavio sam ga na leđa i sišao u svoj rov. U tom momentu osetio sam bol po celom telu, a potom nešto toplo po licu. Bilo je to moje oko. Jaukao sam od bolova, niko me nije čuo. Onesvestio sam se i probudio u improvizovanoj bolnici u Đakovici...

Društvo
> 21:00h

Ovako se Novica Spasić prisetio noći između 14. i 15. aprila 1999. godine kada je teško ranjen na Košarama gde su se vodile žestoke bitke sa albanskim teroristima kada je izgubio oko i teško ranjen u nogu.

Foto: Privatna arhiva

Novica Spasić je doživeo sudbinu mnogih svojih saboraca koji su zaboravljeni od države za koju su ratovali. Kao pravi heroj, ovaj čovek se nije nikome žalio niti kukao nad svojom sudbinom. Nastavio je život i nastavio borbu za svoj narod, ovaj put u miru protiv bele kuge koja je danas najveći srpski nerpijatelj. I tom neprijatelju se Novica Spasić prkosno suprotstavio, sa svojih sedmoro dece dokazao je herojstvo.

Foto: Privatna arhiva

Njegovu borbu prepoznali su vitezovi SVEBOR-a i u želji da se pomogne ovom velikom čoveku organizovali humanitarnu akciju koja će se održati u nedelju 19.06.2016. godine sa početkom od 12 časova u sportskom centru "Slodes"- Rakovica.

Foto: Privatna arhiva

Pored vitezova SVEBORA učešće u akciji prihvatili su i „vitezovi“ iz Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre", Gudački kvartet "Pepeljuge", vitezovi SVEBOR-a i dr. Jedan od vizezova SVEBOR-a i jedan od organizatora ove akcije, Saša Miljković, kratko je poručio:

Foto: Privatna arhiva

„Dragi prijatelji, braćo i sestre, dođite 19. juna u 12 sati u „Slodes“ da kroz druženje pomognemo našem bratu Novici! Hvala vam.“

(Nedeljnik)