Foto: Printskrin YT

Recept

ZA SPASOVDAN SPREMITE CICVARU: Ispoštujte stare običaje a evo kako to da napravite

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Vaznesenje Gospodnje, praznik koji je u narodu poznat kao Spasovdan.

Žena
> 22:20h

Prema narodnom običaju, na taj dan se klalo jagnje i spremala se cicvara.

A da li znate recept za cicvaru? Ne brinite, jednostavno je a tako zdravo i ukusno.

Sve što vam je potrebno je:

- 3 dl mleka

- 1 dl ulja

- 100 gr kukuruznog brašna

- 2 kašike kajmaka

- 2 kašike sira

- 1 čaša pavlake

- malo soli

Postupak:

U dublju posudu staviti mleko da se greje. Za to vreme izgnječite sir, dodajte ulje, kajmak i pavlaku pa sve zajedno stavite u posudu sa mlekom. Kada smesa provri, polako, uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno. Mešajte dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa vatre, pa prohladjeno poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.