Foto: Marina Lopičić

Pregovori o Vladi

Vučić: SVM partner na svim nivoima

BEOGRAD - Kandidat za predsednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nikakve sumnje da će SNS sa SVM da napravi koalicije na svim nivoima - lokalnom, pokrajinskom i republičkom.

Politika
> 22:14h

Vučić je nakon današnje serije konsultacija sa manjinskim listama u parlamentu rekao da će sledeće nedelje nastaviti konsultacije, a da će razgovore o novoj vladi pre toga obaviti i unutar SNS i sa koalicionim partnerima te stranke. Kako je rekao, daće sve od sebe da nova vlada bude brzo formirana.

Upitan na šta je mislio kada je juče rekao da ima jednu nedoumicu više, Vučić je odgovorio da su neki ljudi ostavili dobar utisak na njega.

Vučić je, govoreći o današnjim sastancima, rekao da je imao dobre razgovore sa predstavnicima Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, ne lake, ozbiljne i teške sa SDA Sandžaka, dobre razgovore sa Zelenom strankom.

"Verujem da mnogo toga možemo da naučimo i da napravimo. Nastavićemo konsultacije, razgovarali smo o regionalnoj stabilnosti, stabilnosti unutar zemlje. Verujem da ćemo uspeti to da sačuvamo i da ćemo imati podršku najvećeg broja političkih činilaca za pametnu, mudru i ozblijnu politiku koja od Srbije treba da napravi pristojnu i dobru državu za sve njene građane, bez obzira na nacionalnu pripadnost", rekao je Vučić.