Foto: Zorana Jevtić

Lider SRS uplašio bivšu radikalku

IZBEGLA BLISKI SUSRET: Maja Gojković pobegla kad je videla da ide Šešelj

Nova-stara predsednica srpskog parlamenta zbrisala kad je opazila da joj u holu Skupštine u susret dolazi bivši šef stranke

Politika
> 21:42h

Predsednica Skupštine Maja Gojković nije mogla da sakrije strah od lidera SRS, inače svog bivšeg stranačkog šefa Vojislava Šešelja. Ona je bukvalno pobegla kad je videla da joj u skupštinskom holu u susret dolazi korpulentni vođa radikala. Ovu situaciju su zabeležili naši foto-reporteri u utorak, kada je Šešelj u parlamentu bio na konsultacijama s mandatarom Aleksandrom Vučićem. Iznenađena Na fotografijama se vidi da je Šešeljev dolazak iznenadio Maju Gojković i kako je ona refleksno reagovala i sklonila se na najbliže mesto - iza svog stranačkog kolege Nebojše Stefanovića.

Lider radikala pretpostavlja da Maja beži od njega zbog nečiste savesti. - Uplašila se valjda da ću da je pregazim. A našla je baš da se skloni iza Stefanovića, kao da bi joj on bio neka zaštita. Ma nisam ih ni gledao, niti smo komunicirali. Ništa mi nisu rekli. Gledao sam svoja posla. Meni je zaprepašćujuće bilo kad sam shvatio da su Maja, Stefanović i Marija Obradović čekali ispred vrata da ja završim kod Vučića. Pojma nemam zašto, ali je bilo čudno - ispričao je Šešelj svoju verziju događaja kada se prvi put posle osam godina sreo oči u oči s Vučićem. Ne javlja se na telefon Verziju Maje Gojković nismo uspeli da čujemo jer se ona nije javljala na redakciji poznate brojeve telefona. I. K.

SPECIJALNI TRETMAN Zbog pejsmejkera ne sme kroz detektor metala HOĆE DA GA PRETRESAJU POLICAJKE Šešelj nam je poverio i da je zbog ugrađenog defibrilatora sa pejsmejkerom pošteđen skupštinske kontrole na detektoru za metal i da taj specijalni tretman neće zloupotrebljavati, iako je tokom devedesetih u parlament ulazio naoružan. - Najjači sam svakako. Neka me pretresaju, nemam ništa protiv, ali mogu da mi priđu samo mlade i zgodne policajke, a nikako oni dlakavi mužjaci - poručuje lider SRS.